Головна » 2020 » Лютий » 11 » Підсумки роботи Срібнянського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за січень 2020 року
15:46
Підсумки роботи Срібнянського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за січень 2020 року

  Територіальним центром станом на 01.02.2020 року з виявлених 1599 осіб обслуговується 1271 особа (79,5%). В порівнянні з січнем 2019 року з виявлених 1562 осіб обслуговувалося 1287 осіб (82,4%).

  При територіальному центрі працює чотири відділення:

- відділення соціальної допомоги вдома – виявлено 453 чол., обслуговується 316 чол. – 69,7%;

- відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги - виявлено та обслуговується 576 чол. – 100%;

- відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання на 25 л/місць , проживає 18 чол. – 72 %;

- відділення денного перебування – виявлено 545 чол., обслуговується 361 чол. – 66,2 %.

 

  Станом на 01.02.2020 року на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома перебуває – 316 одиноких пристарілих громадян .

  Вибуло та померло – 3 чол.

 За січень 36 соціальних робітників надали 12036 заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома.

  Навантаження на одного соціального робітника 10 чол. Відділенням охоплені всі населені пункти району, крім с. Артеменкове, так як категорії людей, що потребують соціальної допомоги вдома в селі немає.

   Відділення соціальної допомоги вдома надає 44 види заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома одиноким непрацездатним громадянам. Одні види надаються щодня, інші сезонні – кілька разів на місяць чи рік. Надання заходів кожному підопічному проводиться два рази на тиждень, при потребі і більше. Заходи надаються якісно і в повному обсязі згідно встановленого графіка.

   Щопонеділка проводиться планування з соціальними робітниками смт. Срібне, на якому розглядаються питання:

• Про надання якісного та в повному обсязі , згідно графіка обслуговування одиноких пристарілих громадян;

• Питання трудової дисципліни;

• Про забезпечення підопічних паливом;

• Про поновлення документів.

   Для підвищення професійного рівня соціальних робітників щомісячно проводяться наради-семінари. Так, 31.01.2020 року проведено нараду-семінар по підведенню підсумків роботи за січень місяць, де були розглянуті слідуючі питання:

- звіти соціальних робітників за надання послуг за січень місяць;

- про попередження підопічних громадян про факти шахрайських дій відносно людей, переважно похилого віку незнайомими особами;

- про уважне ставлення соціальних робітників до підопічних;

- про поновлення резервних списків; - про надання якісного в повному обсязі, згідно графіка обслуговування одиноких пристарілих громадян;

- поновлення документів, графіків обслуговування;

- обов'язкове ведення щоденників відвідування одиноких пристарілих громадян.

   Зроблені та здані звіти до Департаменту соціального захисту населення.

 

  Станом на 01.02.2020р. відділенням денного перебування виявлено 545 чоловік, 361 обслуговується.

   Відділенням денного перебування надано послуг за січень:

- соціальна адаптація – 373;

- консультування – 195;

- соціальна профілактика – 62.

   Протягом місяця були проведені такі заходи:

- зустріч пенсіонерів до свята «Смак Різдвяної куті»;

- міні-лекція для людей похилого віку «Як зігрітися і не захворіти, якщо сильно змерзли»;

- зустріч до свята Водохреща;

- бесіда на тему: «Як зміцнити імунітет».

    При відділенні денного перебування діють: клуб « Будьте здорові », « Розвиток особистості », « Школа мотивації », клуб « Господарочка ».

   Діє при відділенні денного перебування «Університет третього віку», проводяться лекції та бесіди на факультетах: «Основ медицини, здорового способу життя», «Літературно мистецькому», «Комунікаційних та інформаційних технологій», « Психології та права ».

 

   Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговує громадян похилого віку, інвалідів, хворих, громадян, що перебувають в складній життєвій ситуації.

  У відділенні обслуговується 576 осіб, з них 226 платно та 350 безоплатно.

  Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги за січень місяць обслужені 544 особи.

  Зокрема в розрізі послуг:

• перукарем надано 206 послуг , з яких 70 платних та 136 безоплатних.;

• швачкою надано 189 послуг, з яких 46 платно та 143 безоплатно.;

• надано 23 послуги соціальної пральні, з яких 4 платних та 19 безоплатних;

• взуттьовик надав 105 послуг, з яких 39 платно та 66 безоплатно.;

• соціальними робітниками надано 21 послуга , з яких 0 платно та 21 безоплатно.

  Для поліпшення обслуговування громадян для перукаря були придбані підворотники та гребінці.

   Проводиться робота з виявлення непрацездатних громадян похилого віку, які потребують обслуговування відділенням.

   Проводиться перерахунок сукупного доходу сім'ї осіб, що знаходяться на обслуговуванні у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, в зв’язку із зміною розміру прожиткового мінімуму, згідно з Законом України « Про Державний бюджет України на 2020 рік» .

  Формуються особові справи громадян, які звернулися за допомогою. Вся інформація заноситься до електронної бази даних. Поновлюються документи в особові справи підопічних відділення.

   

   Станом на 01.02.2020 року у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання на обслуговуванні проживає 18 чоловік.

   Всі підопічні перебувають на повному державному утриманні, одержують необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечені житлом, постільною білизною, м`яким і твердим інвентарем, раціональним чотирьох разовим харчуванням та медичним обслуговуванням.

    У відділенні проживають інваліди, одинокі непрацездатні громадяни, люди, які опинилися в складних життєвих обставинах, для яких обслуговуючий персонал робить все можливе для створення гідних людини умов проживання.

    Протягом місяця у відділенні стаціонарного догляду проводився поглиблений медичний огляд, надавалась медична допомога, проводилось спілкування. Особлива увага приділяється створенню комфортного психологічного клімату, атмосфери доброзичливості та чуйності, організації змістовного дозвілля. Створені умови для прогулянок на свіжому повітрі та спілкування з родичами, перегляду кінофільмів і телепрограм, ознайомлення зі свіжою періодикою та літературою.

    У січні місяці у відділенні були проведені заходи до релігійних свят «Різдва Христового» та «Хрещення Господа Бога», влаштовані святкові обіди.

   Щопонеділка проводились навчання з працівниками відділення стаціонарного догляду по питаннях обслуговування людей похилого віку.

    Щовівторка проводились засідання культурно-побутової комісії, де були розглянуті питання проведення санітарно-гігієнічних заходів та заходів з укріплення громадського порядку і дисципліни.

     За місяць було проведено чотири санітарні дні. Також було проведено прибирання прилеглої території від снігу та заготівля дров на зимовий період.

   Крім того, проводиться робота щодо залучення громадян похилого віку, які перебувають у складних життєвих умовах та потребують сторонньої допомоги, до проживання у відділенні стаціонарного догляду.

   

   Витрати на харчування одного л/дня підопічного становлять 37,04 грн., на утримання л/дня – 212,02 грн., отримано коштів з Пенсійного фонду – 26519,65грн. Витрачено коштів на харчування підопічних відділення стаціонарного догляду – 20000 грн. Фактичні витрати за місяць на утримання одного підопічного складають 6572,62 грн. Витрати з початку року на енергоносії становлять 778,62 грн., на заробітну плату з нарахуваннями – 416812,53 грн.

 

Директор територіального центру                                                         Жанна ПИНДЮРА

Переглядів: 226 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar