Головна » 2020 » Лютий » 3 » Дотримання ПБ в побуті
17:54
Дотримання ПБ в побуті

    Населення використовує пічне опалення та електрообігрівачі, але при цьому не кожна людина в повсякденних клопотах звертає увагу на дотримання протипожежних вимог й тим самим наражає на небезпеку себе та оточуючих її людей.

   Як результат, з початку 2020 року на території області виникло 102 пожежі, на яких загинуло 14 осіб, лише за минулу добу 02.02.2020 року виникло 4 пожежі.

    З цим нагадуємо, щоб уникнути лиха та захистити свою оселю й життя від пожеж, необхідно дотримуватися наступних основних вимог безпеки. По-перше, перевірте чи є відстань від внутрішніх стінок печі та димаря до дерев’яних стін і перекриття будинку. Вона визначається вимогами будівельних норм і здебільшого становить не менше 51 см. Щоб мати змогу своєчасно виявити тріщини в цегляній кладці печі та димаря, їх необхідно білити. Поява слідів кіптяви вкаже на наявність та місця пошкоджень.

   Дерев’яна підлога перед топковими дверцятами печі обов’язково повинна бути захищена металевим листом розміром 50х70 см. Ні в якому разі надмірно не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою горючих рідин. Не перекривайте повністю засувки димарів, бо чадний газ піде в хату і можна отруїтися.

   Не розміщуйте меблі, дрова, занавіски та інші спалимі речі впритул до печей та електрообігрівачів. Відстань до них має бути не менше 0,5 м. В опалювальний сезон очищуйте димарі від сажі не рідше одного разу на три місці. Користуйтеся електрообігрівачами тільки заводського виготовлення та ні в якому разі не залишайте їх або інші пожежонебезпечні прилади включеними без нагляду.

   Не зловживайте алкоголем. Будьте обережними під час куріння. Не кидайте непогашені сірники або недопалки на підлогу або у смітник. Ні в якому разі не паліть у ліжку.

   Дотримання цих вимог дозволить захистити себе від пожеж. Адже уявіть собі, що означає взимку залишитися без даху над головою або скільки коштує відновити пошкоджений вогнем будинок. Проте найстрашніше те, що втрачене людське життя взагалі ніколи не повернути.      

   Також Срібнянський районний сектор звертає вашу увагу на дотримання правил поводження при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

   У разі виникнення пожежі, надзвичайної ситуації, телефонуйте за номером «101» служби порятунку ДСНС України!!!

 

Начальник Срібнянського РС Управління                                                                                             ДСНС України у Чернігівській області                                     Вячеслав ФЕСЕНКО

Переглядів: 188 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar