Головна » 2015 » Вересень » 8 » ІНФОРМАЦІЯ ПРО РОБОТУ СРІБНЯНСЬКОГО РАЙОННОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ЗА СЕРПЕНЬ МІСЯЦЬ 2015 РОКУ
10:06
ІНФОРМАЦІЯ ПРО РОБОТУ СРІБНЯНСЬКОГО РАЙОННОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ЗА СЕРПЕНЬ МІСЯЦЬ 2015 РОКУ

     Срібнянський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) інформує про проведену роботу за серпень місяць  2015 року.

         У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надалі терцентр, функціонують такі структурні підрозділи:

     -    відділення  соціальної допомоги вдома;
     -    відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;

     -    відділення соціально-побутової адаптації;

     -    стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання с. Карпилівка;
 

     Срібнянський районний  територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних і позабюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання стандартів якості, поваги прав і гідності підопічних.

 Відділення соціальної допомоги вдома

     Станом на 01.09.2015 року на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома перебуває 394 одиноких пристарілих громадян (145 на платній основі та 249 на безоплатній).

     За січень-серпень 38 соціальних робітників надали 122838 заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома.

     Відділення соціальної допомоги вдома надає 44 види заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома одиноким непрацездатним громадянам. Одні види надаються щодня, інші сезонні - кілька разів на місяць чи на рік. Надання заходів кожному підопічному проводиться два рази на тиждень, при потребі і більше. Заходи надаються якісно і в повному обсязі згідно встановленого графіка.

     Для підвищення професійного рівня соціальних робітників щомісячно проводяться наради-семінари. Так, 28.08.2015 року було проведено нараду – семінар по підведенню підсумків роботи за червень  місяць, розглянуті виробничі питання (про зрозуміле та уважне ставлення соціального робітника до підопічних; обов’язкове ведення щоденників відвідування одиноких пристарілих громадян; про надання якісного і в повному обсязі, згідно графіка обслуговування одиноких пристарілих громадян; про стан соціального захисту сімей мобілізованих громадян до лав Збройних  сил України; про порядок оформлення документів для отримання субсидій).

 

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги

       Станом на 01.09.2015 р. відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговує громадян похилого віку, інвалідів, хворих, громадян, що перебувають в складній життєвій ситуації. В відділенні обслуговується 862 особи, з них 399 платно та 463 безоплатно.

     За  звітний період надано 2570 послуг, з яких 2048 безоплатних та 522платних. Зокрема в розрізі послуг за серпень місяць – 338 послуг:

  • Обслужені 108 осіб, яким надано 108 послуг по ремонту взуття, з яких 90 безоплатних та 18 платних;
  • Обслужені 83 особи, яким надано 83 послуг  перукаря, з яких 63 безоплатних та 20 платних;
  • Обслужені 120 осіб, яким надано 120 послуги  швачки, з яких 100 безоплатних та 20 платних;
  • Обслужені 20 особи робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків, який надав 19 безоплатних послуг та 1 платну;
  • Обслужені 7 осіб, яким надано 7 безоплатних послуг соціальної пральні. 

Відділення соціально-побутової адаптації

     Станом на 01.09.2015 р. відділенням соціально-побутової адаптації виявлено 635 чоловік, які потребують соціально-побутової адаптації, обслуговується 432.

         Протягом серпня  місяця були проведені такі заходи:

  • зустріч учасниць клубу за інтересами «Давні друзі», бесіда на тему: «Обряди та звичаї на Іллю;
  • зустріч учасниць клубу «Надія», бесіда на тему : «Діагностика стану здоров’я по зовнішньому вигляду рук» ;
  • зустріч учасниць клубу за інтересами «Злагода», бесіда на тему: «Як уникнути стресу»;
  • зустріч учасниць клубу «Надія» до релігійного свята Маковія та проведення майстер-класу по приготуванню коржів з маком;
  • зустріч учасниць клубу «Злагода» до релігійного свята Яблуневого Спаса;
  • зустріч учасниць клубу «Надія» до  Дня незалежності України;
  • зустріч учасниць клубу за інтересами «Злагода» до релігійного свята Успіння Пресвятої Богородиці, та бесіда на тему: «Сім секретів розслаблення в похилому віці».

     У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних  послуг)  працювала мультидисциплінарна команда до складу якої входять: психолог, сестра медична, перукар, взуттьовик з ремонту взуття, робітник комплексного обслуговування і ремонту будинків, соціальний робітник.

 

Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання с. Карпилівка

     Станом на 01.09.2015 у стаціонарному відділенні на обслуговуванні проживає 21 особа. Всі підопічні перебувають на повному державному утриманні, одержують необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечені житлом, постільною білизною, м`яким і твердим інвентарем, раціональним чотирьох разовим харчуванням та медичним обслуговуванням.

     У відділенні проживають інваліди, одинокі непрацездатні громадяни, люди, які опинилися в складних життєвих обставинах для яких обслуговуючий персонал робить все можливе для створення гідних людини умов проживання.

         Протягом місяця у стаціонарному відділенні проводиться поглиблений медичний огляд, надається цілодобове обслуговування та проводиться медична допомога, читання преси, проведення урочистих заходів, святкові обіди, спілкування. Особлива увага приділяється створенню комфортного психологічного клімату, атмосфери доброзичливості та чуйності, організації змістовного дозвілля. Створені умови  для прогулянок на свіжому повітрі та спілкування з родичами, перегляду кінофільмів і телепрограм, ознайомлення зі свіжою періодикою та літературою.

     В серпні місяці в стаціонарному відділенні були проведені заходи до державних свят Дня Прапора України та Дня Незалежності України.

    Територіальним центром постійно здійснюється безліч заходів щодо виявлення осіб, які потребують соціального захисту та допомоги і покращення системи соціального обслуговування в Срібнянському районі.

Переглядів: 259 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar