Головна » 2018 » Жовтень » 2 » Міжнародний день людей похилого віку!
11:05
Міжнародний день людей похилого віку!

Міжнародний день людей похилого віку – це свято, яке було організовано на захист прав людей похилого віку, щоб нагадувати суспільству про їх важливу роль і про те, що вони потребують нашої допомоги. Міжнародний день літніх людей щорічно відзначається 1 жовтня, завдяки ініціативі Генеральної Асамблеї ООН була підписана резолюція 45/106, яка проголосила, що Міжнародний день людей похилого віку відзначатиметься 1 жовтня.

Звичайно, в це свято діти і онуки вітають своїх родичів. Але і крім цього вистачає офіційних і масштабних заходів, які проходять по всьому світу. А громадські організації проводять величезну кількість благодійних акцій.Серед традиційних заходів, присвячених цьому дню, слід назвати фестивалі, засідання круглих столів, концерти, спектаклі, які проводяться практично у всіх країнах, які святкують День людей похилого віку. У цей день прийнято говорити про допомогу і захист прав людей пенсійного віку і, звичайно, про роль молодого покоління в житті старших людей.

 

Сьогодні 1 жовтня було проведено захід присвячений Міжнародному дню людей похилого віку. Срібнянський районний територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг) організував святкову програму: був запрошений творчий колектив районного будинку культури, який порадував  присутніх своїми піснями, та теплими словами. За святковим столом особи поважного віку поспілкувалися між собою та поспівали пісень.

 Участь в заході приймали керівники району: голова Срібнянської РДА Бондаренко Ніна Григорівна, голова районної ради – Панченко Олена Василівна, які привітали учасників зібрання і провели відкритий діалог, щоб точніше та ефективніше вирішувати питання, які турбують цю категорію людей. Потім вони відвідали Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання с.Карпилівка, щоб нагадати підопічним, що про них турбуються і не забувають.

Дуже вдячні за підтримку в організації нашого заходу: СТОВ «Батьківщина», ПП Савченко Л.В., ПП Полонець О.Л., ПП Смирнов А.Ю., ПП Коваль Н.І., ПП Коляда О.І., Срібнянська районна організація ветеранів, ПП Василенко Г.О., ПП Волошин В.Г.

 

Переглядів: 307 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar