Головна » 2016 » Лютий » 11 » Підсумки роботи територіального центру за січень 2016 року
09:13
Підсумки роботи територіального центру за січень 2016 року

     Територіальним центром соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян станом на 01.02.2016 року з виявлених 1589 осіб обслуговується 1264 особи (80%).

     При територіальному центрі працює чотири відділення:

  • відділення соціальної допомоги вдома;
  • відділення надання адресної натуральної та грошової  допомоги;
  • стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян;
  • відділення соціально-побутової адаптації.

      Станом на 01.02.2016 року на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома перебуває 328 одиноких пристарілих громадян (115 на платній основі та 213 на безоплатній).

     За січень 39 соціальних робітників надали 13238 заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома.

         Відділення соціальної допомоги вдома надає 44 види заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома одиноким непрацездатним громадянам. Одні види надаються щодня, інші сезонні - кілька разів на місяць чи на рік. Надання заходів кожному підопічному проводиться два рази на тиждень, при потребі і більше. Заходи надаються якісно і в повному обсязі згідно встановленого графіка.

            Для підвищення професійного рівня соціальних робітників щомісячно проводяться наради-семінари. Так, 29.01.2016 року було проведено нараду – семінар по підведенню підсумків роботи за січень  місяць, розглянуті виробничі питання (про зрозуміле та уважне ставлення соціального робітника до підопічних; обов’язкове ведення щоденників відвідування одиноких пристарілих громадян; про надання якісного і в повному обсязі, згідно графіка обслуговування одиноких пристарілих громадян; про поновлення графіків відвідування, медичних висновків, списків підопічних, що знаходяться на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома; про забезпечення підопічних паливом; про поновлення резервних списків.).

         Зроблені та здані звіти до Департаменту соціального захисту населення.

        Станом на 01.02.2016 р. відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговує громадян похилого віку, інвалідів, хворих, громадян, що перебувають в складній життєвій ситуації. В відділенні обслуговується 530 осіб, з них 185 платно та 345 безоплатно.

     Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги за січень місяць обслужені 282 особи, яким надано 282 послуги, з яких 215  безоплатних та 67 платних.

  • Обслужені 38 осіб, яким надано 38 послуг по ремонту взуття, з яких 27 безоплатних та 11 платних;
  • Обслужені 93 особи, яким надано 93 послуг  перукаря, з яких 71 безоплатна та 22 платних;
  • Обслужені 116 осіб, яким надано 116 послуги  швачки, з яких 87 безоплатних та 29 платних;
  • Обслужені 19 осіб  робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків, який надано 19 безоплатних послуг та 1 платну;
  • Обслужені 18 осіб, яким надано 12 безоплатних послуг соціальної пральні та 6 платних.

     Проводилася робота по виявленні непрацездатних громадян похилого віку, які потребують обслуговування відділенням. Формуються особові справи громадян, які звернулися за допомогою, вся інформація заноситься до електронної бази даних.

 

         Станом на 01.02.2016 р. відділенням соціально-побутової адаптації виявлено 589 чоловік, які потребують соціально-побутової адаптації, обслуговується 386.

   Відділенням соціально-побутової адаптації надано:

     -    соціально-побутових послуг - 116;

     -    інформаційних послуг  - 127;

     -   соціально-педагогічних послуг - 140;

     -    психологічних - 34;

     -    соціально-медичних послуг - 158;

     -    масаж - 4;

     -   фітопослуг – 15.

        Протягом січня місяця були проведені такі заходи:

  • зустріч з пенсіонерами до Свята Меланки;
  • святкування Водохреща в відділені соціально-побутової адаптації та бесіда на тему: «Обряди та звичаї святкування Водохреща в різних куточках України»;
  • зустріч учасниць клубу активного довголіття «Злагода», бесіда на тему: «Скорцонера – цілющий корінь, або ліки богів. Простий спосіб позбутися токсинів».

 

      Станом на 01.02.2016 у стаціонарному відділенні на обслуговуванні проживає 20 осіб. Всі підопічні перебувають на повному державному утриманні, одержують необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечені житлом, постільною білизною, м`яким і твердим інвентарем, раціональним чотирьох разовим харчуванням та медичним обслуговуванням.

      За січень  місяць:

          Прибуло – 0 чоловік.

          Вибуло –  2 чоловік.

     У відділенні проживають інваліди, одинокі непрацездатні громадяни, люди, які опинилися в складних життєвих обставинах для яких обслуговуючий персонал робить все можливе для створення гідних людини умов проживання.

         Протягом місяця у стаціонарному відділенні проводився поглиблений медичний огляд, надавалась медична допомога, проводилось спілкування. Особлива увага приділяється створенню комфортного психологічного клімату, атмосфери доброзичливості та чуйності, організації змістовного дозвілля. Створені умови  для прогулянок на свіжому повітрі та спілкування з родичами, перегляду кінофільмів і телепрограм, ознайомлення зі свіжою періодикою та літературою.

         У січні місяці в стаціонарному відділенні був проведений захід до релігійного свята Різдва Христового.

Переглядів: 264 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar