Головна » 2015 » Жовтень » 12 » Срібнянський районний територіальний центр соціального обслуговування інформує про проведену роботу за вересень місяць 2015 року
15:09
Срібнянський районний територіальний центр соціального обслуговування інформує про проведену роботу за вересень місяць 2015 року

     У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надалі терцентр, функціонують такі структурні підрозділи:

     -    відділення  соціальної допомоги вдома;
     -    відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;

     -    відділення соціально-побутової адаптації;

     -    стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання с. Карпилівка;

     Срібнянський районний  територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних і позабюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання стандартів якості, поваги прав і гідності підопічних.

 Відділення соціальної допомоги вдома

     Станом на 01.10.2015 року на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома перебуває 398 одиноких пристарілих громадян (147 на платній основі та 251 на безоплатній).

     За січень-вересень 38 соціальних робітників надали 136297 заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома.

     Відділення соціальної допомоги вдома надає 44 види заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома одиноким непрацездатним громадянам. Одні види надаються щодня, інші сезонні - кілька разів на місяць чи на рік. Надання заходів кожному підопічному проводиться два рази на тиждень, при потребі і більше. Заходи надаються якісно і в повному обсязі згідно встановленого графіка.

     Для підвищення професійного рівня соціальних робітників щомісячно проводяться наради-семінари. Так, 25.09.2015 року було проведено нараду – семінар по підведенню підсумків роботи за червень  місяць, розглянуті виробничі питання (про зрозуміле та уважне ставлення соціального робітника до підопічних; обов’язкове ведення щоденників відвідування одиноких пристарілих громадян; про надання якісного і в повному обсязі, згідно графіка обслуговування одиноких пристарілих громадян; про стан соціального захисту сімей мобілізованих громадян до лав Збройних  сил України; про забезпечення підопічних паливом).

 

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги

       Станом на 01.10.2015 р. відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговує громадян похилого віку, інвалідів, хворих, громадян, що перебувають в складній життєвій ситуації. В відділенні обслуговується 864 особи, з них 409 платно та 455 безоплатно.

     За  звітний період надано 2910 послуг, з яких 2317 безоплатних та 593 платних. Зокрема в розрізі послуг за вересень місяць – 340 послуг:

Обслужені 90 осіб, яким надано 90 послуг по ремонту взуття, з яких 70 безоплатних та 20 платних;

Обслужені 101 особа, яким надано 101 послугу  перукаря, з яких 63 безоплатних та 20 платних;

Обслужені 128 осіб, яким надано 128 послуги  швачки, з яких 105 безоплатних та 23 платних;

Обслужені 12 особи робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків, який надав 11 безоплатних послуг та 1 платну;

Обслужені 9 осіб, яким надано 9 послуг соціальної пральні, з яких 6 безоплатних та 3 платні. 

Відділення соціально-побутової адаптації

     Станом на 01.10.2015 р. відділенням соціально-побутової адаптації виявлено 638 чоловік, які потребують соціально-побутової адаптації, обслуговується 435.

         Протягом серпня  місяця були проведені такі заходи:

зустріч учасниць клубу за інтересами «Злагода», бесіда на тему: «Вся правда про побутову хімію»;

зустріч учасниць клубу «Надія», бесіда на тему: «Бути здоровим – жити не порушуючи законів космосу» ;

виїзд в смт. Дігтярі, проведення лекції на тему: «Значення білків для організму людини»;

зустріч  учасниць клубу «Давні друзі», бесіда на тему: «5 хитрощів для великого врожаю часнику»;

зустріч учасниць клубу «Злагода», лекція на тему: «Сучасна людина повинна заземлятись»;

зустріч учасниць клубу «Надія», лекція на тему: «Обрізка смородини і як правильно його робити»;

зустріч учасниць клубу за інтересами «Злагода», бесіда на тему: «Коли старість – на радість»

     У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних  послуг)  працювала мультидисциплінарна команда до складу якої входять: психолог, сестра медична, перукар, взуттьовик з ремонту взуття, робітник комплексного обслуговування і ремонту будинків, соціальний робітник.

Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання с. Карпилівка

     Станом на 01.10.2015 у стаціонарному відділенні на обслуговуванні проживає 22 особи. Всі підопічні перебувають на повному державному утриманні, одержують необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечені житлом, постільною білизною, м`яким і твердим інвентарем, раціональним чотирьох разовим харчуванням та медичним обслуговуванням.

     У відділенні проживають інваліди, одинокі непрацездатні громадяни, люди, які опинилися в складних життєвих обставинах для яких обслуговуючий персонал робить все можливе для створення гідних людини умов проживання.

         Протягом місяця у стаціонарному відділенні проводиться поглиблений медичний огляд, надається цілодобове обслуговування та проводиться медична допомога, читання преси, проведення урочистих заходів, святкові обіди, спілкування. Особлива увага приділяється створенню комфортного психологічного клімату, атмосфери доброзичливості та чуйності, організації змістовного дозвілля. Створені умови  для прогулянок на свіжому повітрі та спілкування з родичами, перегляду кінофільмів і телепрограм, ознайомлення зі свіжою періодикою та літературою.

     У вересні місяці в стаціонарному відділенні були проведені заходи до релігійних свят «Усікновення голови св. Йоанна Хрестителя», «Різдво Пресвятої Богородиці», «Воздвиження Хреста господнього».

    Територіальним центром постійно здійснюється безліч заходів щодо виявлення осіб, які потребують соціального захисту та допомоги і покращення системи соціального обслуговування в Срібнянському районі.

 

Переглядів: 266 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar