Головна » 2015 » Листопад » 18 » Срібнянський районний територіальний центр соціального обслуговування інформує про проведену роботу за жовтень місяць 2015 року
11:18
Срібнянський районний територіальний центр соціального обслуговування інформує про проведену роботу за жовтень місяць 2015 року

          У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надалі терцентр, функціонують такі структурні підрозділи:

відділення  соціальної допомоги вдома;

відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;

відділення соціально-побутової адаптації;

стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання с. Карпилівка;
 

      Срібнянський районний  територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних і позабюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання стандартів якості, поваги прав і гідності підопічних.

 Відділення соціальної допомоги вдома

     Станом на 01.11.2015 року на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома перебуває 398 одиноких пристарілих громадян (147 на платній основі та 251 на безоплатній).

     За січень-жовтень 38 соціальних робітників надали 149768 заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома.

    Відділення соціальної допомоги вдома надає 44 види заходів, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома одиноким непрацездатним громадянам. Одні види надаються щодня, інші сезонні - кілька разів на місяць чи на рік. Надання заходів кожному підопічному проводиться два рази на тиждень, при потребі і більше. Заходи надаються якісно і в повному обсязі згідно встановленого графіка.

      Для підвищення професійного рівня соціальних робітників щомісячно проводяться наради-семінари. Так, 30.10.2015 року було проведено нараду – семінар по підведенню підсумків роботи за червень  місяць, розглянуті виробничі питання (про зрозуміле та уважне ставлення соціального робітника до підопічних; обов’язкове ведення щоденників відвідування одиноких пристарілих громадян; про надання якісного і в повному обсязі, згідно графіка обслуговування одиноких пристарілих громадян; про стан соціального захисту сімей мобілізованих громадян до лав Збройних  сил України; про забезпечення підопічних паливом).

 

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги

     Станом на 01.11.2015 р. відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговує громадян похилого віку, інвалідів, хворих, громадян, що перебувають в складній життєвій ситуації. В відділенні обслуговується 877 осіб, з них 420 платно та 457 безоплатно.

      За  звітний період надано 3255 послуг, з яких 2585 безоплатних та 670 платних.Зокрема в розрізі послуг за жовтень місяць – 345 послуг:

  • Обслужені 85 осіб, яким надано 85 послуг по ремонту взуття, з яких 62 безоплатних та 23 платних;
  • Обслужені 103 особи, яким надано 103 послуг  перукаря, з яких 78 безоплатних та 25 платних;
  • Обслужені 121 особа, яким надано 121 послугу  швачки, з яких 97 безоплатних та 24 платних;
  • Обслужені 21 особа  робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків, який надано 19 безоплатних послуг та 2 платні;
  • Обслужені 15 осіб, яким надано 15 послуг соціальної пральні, з яких 12 безоплатних та 3 платні.

 

Відділення соціально-побутової адаптації

     Станом на 01.11.2015 р. відділенням соціально-побутової адаптації виявлено 638 чоловік, які потребують соціально-побутової адаптації, обслуговується 435.

            Протягом жовтня місяця були проведені такі заходи:

  • Міжнародний День Людей похилого віку;
  • Привітання пенсіонерів з Днем учителя ;
  • Зустріч учасниць клубу «Злагода», бесіда на тему: «Що таке Хвороба? Як з’ясувати яких саме вітамінів не вистачає організму без дорогих досліджень та додаткових витрат?» ;
  • зустріч учасниць клубу «Надія», до релігійного свята Покрова Пресвятої Богородиці, бесіда на тему: «Ознаки проблем зі щитоподії залозою»;
  • зустріч учасниць клубу «Злагода», лекція на тему « Як знищити шкідливі продукти?»;
  • зустріч учасниць клубу за інтересами «Давні друзі» , бесіда  на тему: «Любов та щастя»;
  • зустріч учасниць клубу за інтересами «Злагода» , бесіда на тему: «Пересадка кімнатних квітів восени»;
  • зустріч учасниць клубу  за інтересами, бесіда на тему: «Корисні властивості Гінкго-білоби»;
  • привітання пенсіонерів з професійним святом Днем працівника соціальної сфери.

     У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних  послуг)  працювала мультидисциплінарна команда до складу якої входять: психолог, сестра медична, перукар, взуттьовик з ремонту взуття, робітник комплексного обслуговування і ремонту будинків, соціальний робітник.

 

Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання с. Карпилівка

     Станом на 01.11.2015 у стаціонарному відділенні на обслуговуванні проживає 22 особи. Всі підопічні перебувають на повному державному утриманні, одержують необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечені житлом, постільною білизною, м`яким і твердим інвентарем, раціональним чотирьох разовим харчуванням та медичним обслуговуванням.

    За жовтень місяць:

 Прибуло – 0 чоловік.

 Вибуло –  0 чоловік.

     У відділенні проживають інваліди, одинокі непрацездатні громадяни, люди, які опинилися в складних життєвих обставинах для яких обслуговуючий персонал робить все можливе для створення гідних людини умов проживання.

         Протягом місяця у стаціонарному відділенні проводився поглиблений медичний огляд, надавалась медична допомога, проводилось спілкування. Особлива увага приділяється створенню комфортного психологічного клімату, атмосфери доброзичливості та чуйності, організації змістовного дозвілля. Створені умови  для прогулянок на свіжому повітрі та спілкування з родичами, перегляду кінофільмів і телепрограм, ознайомлення зі свіжою періодикою та літературою.

         У жовтні місяці в стаціонарному відділенні був проведений захід  до релігійного свята «Покрова Пресвятої Богородиці».  Також до Міжнародного Дня людей похилого віку були проведені урочистості у відділенні, де підопічні отримали привітання від директора територіального центру соціального обслуговування – Панченко Олени Василівни, голови Срібнянської районної державної адміністрації – Бондаренко Ніни Григорівни, заступника голови Срібнянської РДА - Мартинюк Ірини Іванівни, Срібнянського селищного голови – Куделі Олега Павловича, заступника голови районної ради - Телуха Олександра Володимировича, начальника управління соціального захисту населення – Миколи Павловича Мащенка, голови ветеранської організації с. Карпилівка - Коваленко Ніни Павлівни. Також стареньких привітали теплими та щирими словами учні Карпилівської школи.

     Територіальним центром постійно здійснюється безліч заходів щодо виявлення осіб, які потребують соціального захисту та допомоги і покращення системи соціального обслуговування в Срібнянському районі.

 

Переглядів: 264 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar