Головна » 2021 » Березень » 11 » Сучасні проблеми харчування у людей похилого віку
13:25
Сучасні проблеми харчування у людей похилого віку

«Старість – це не інша планета, а те,

що в кращому разі чекає кожного з нас»

Антуан де Сент-Екзюпері

У відділенні денного перебування Срібнянського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для відвідувачів відбулося чергове читання міні-лекції на тему: «Сучасні проблеми харчування у людей похилого віку».

Аналіз стану здоров’я людей літнього віку свідчить про те, що вони є найбільш соціально незахищеними категоріями населення, що потребують особливої уваги.

Необхідно знати, що старші люди потребують підвищеної кількості вітамінів у зв’язку із погіршеним всмоктуванням їх у шлунково-кишковому тракті. Джерелами вітаміну А (забезпечує належне функціонування зору, покращує епітелізацію тканин) є яйця, молочні продукти, печінка, провітаміну А (каротину) –A  морква, болгарський перець, гарбуз, обліпиха. Вітамін Д (покращує фосфорно-кальцієвий обмін, необхідний для профілактики остеопорозу та його ускладнень – патологічних переломів) міститься у яйцях, молочних продуктах, риб’ячому жирі. Вітамін Е (має виражені антиоксидантні властивості) міститься в оліях. Джерелами вітаміну С (покращує обмін речовин, підтримує міцність та еластичність стінок кровоносних судин, підвищує імунітет) є шипшина, чорна смородина, цитрусові, суниці, капуста (в квашеній капусті краще зберігається), зелень (кріп, петрушка). Вітаміни групи В (нормалізують обмін білків, жирів, вуглеводів; вітамін В12 необхідний також для профілактики анемії) містяться в хлібі з борошна грубого помелу, печінці, м’ясних та рибних продуктах, бобових; вітамін В2 можна отримувати в тому числі з молочних продуктів.

В ході лекції відвідувачами був зроблений висновок – найбільш важливою умовою довголіття вважається правильне харчування.

Захід пройшов з дотриманням всіх карантинних вимог.

Переглядів: 103 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar