Головна » Архів матеріалів

      Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства.

     Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків. Соціальними робітниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) кожного дня здійснюється допомога такій категорії людей.

    Користуючись нагодою, хочеться висловити слова вдячності всім інвалідам за силу духу та стійкість, за оптимізм та мужність, за незламність духу та активну життєву позицію, а вашим рідним і близьким – за д ... Читати далі »

Переглядів: 115 | Додав: administrator | Дата: 03.12.2020 | Коментарі (0)

1 жовтня в нашій державі відзначаються День людей похилого віку та День ветерана, що засвідчують глибоку повагу до найстарших представників громади.

Якщо молодість можна порівняти з весною, то осінь – це пора людей старшого та похилого віку. Саме в цю пору людина починає, як і в природі, збирати свої врожаї. Зерна, що зростали за життя, дають плоди: приходить справжня мудрість, людина ділиться накопиченим роками досвідом і потребує від близьких й оточуючих поваги та уваги.

В нашому районі проживає близько 3300 літніх людей, з них 1290 отримують соціальні послуги у Срібнянському територіальному центрі. Це послуги догляду вдома, стаціонарного догляду, с ... Читати далі »

Переглядів: 124 | Додав: administrator | Дата: 01.10.2020 | Коментарі (0)

  На Чернігівщині ситуація із загибеллю людей під час пожеж у житловому секторі громадян набула особливої гостроти. З початку року в регіоні виникло 1614 пожеж під час яких загинуло 50 осіб. Одним з найбільш проблемних в цьому відношенні є нехтування громадянами основних правил безпечної поведінки.

   Щоб зменшити сумну статистику та нагадати мешканцям сіл про прості, але дуже важливі правила безпеки, фахівці районного сектору ДСНС України у Чернігівській області, районного відділення поліції та представників ЗМІ провели комплексне відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів району. В ході профілактичного відпрацювання особлива увага приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та родин які потрапили в скрутні життєві обставини. Фахівці рейдових бригад під час відвідувань перевіряли стан приладів опалення та електромережі, вказували на наявні протипожежні недолі ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: administrator | Дата: 01.06.2020 | Коментарі (0)

В Україні запрацювала Віртуальна платформа емоційної підтримки Моніторингового центру КМДА з протидії COVID-19 ( moncenter.eduhub.in.ua ).

В рамках цього проекту кожен українець має можливість безкоштовно отримати індивідуальні консультації від сертифікованих психологів та тренерів-практиків з емоційного інтелекту Освітнього хабу міста Києва, які дозволять зберегти та зміцнити позитивний емоційний та психологічний стан людей протягом всього часу дії карантину; а також навчатись онлайн м'яким навичкам (soft skills), які потрібні кожному, незважаючи на вік та професію.

Вже в перший день роботи портал відвідало понад 10 000 українців.

Як показав досвід Китаю, під час довгострокової дії вимушених обмежень, спричинених пандемією коронавірусу, різко погіршується психологічний стан людей, що призводить до значного збільшен ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Додав: administrator | Дата: 18.05.2020 | Коментарі (0)

    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції COVID-19», доручення Міністерства соціальної політики України від 18.03.2020 № 3833/0/2-20/57 з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 серед громадян похилого віку та осіб з інвалідністю Срібнянським районним територіальним центром соціального обслуговування(надання соціальних послуг)  забезпечено марлевими пов’язками, резиновими рукавичками, антисептичними засобами для індивідуального захисту працівників , зокрема тих працівників, які безпосередньо контактують із громадянами похилого віку та особами з інвалідністю

.

Переглядів: 192 | Додав: administrator | Дата: 19.03.2020 | Коментарі (0)

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції COVID-19", протоколу № 2 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації від 10.03.2020, розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 11.03.2020 "146 " Про запобігання поширенню на території області  коронавірусу COVID-19" у Срібнянському районному територіальному центрі соціального обслуговування(надання соціальних послуг):

- проводяться дезінфекційні заходи;

- відбувається інформаційно-роз’яснювальна робота з підопічними та працівниками щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією;

- проводяться інструктажі працівників територіального центру щодо основних симптомів коронавірусної інфекції і порядку здійснення профілактичних заходів у випадку виявлення хв ... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: administrator | Дата: 18.03.2020 | Коментарі (0)

   Шановні жителі Срібнянського району!

   На даний час в країні введений режим карантину і майже всі ви знаходитесь вдома, тому як ніколи маєте бути обережними. Срібнянський районний сектор застерігає вас і хоче нагадати про правила пожежної безпеки в побуті, основні причини, від яких виникають пожежі-перевантаження електромережі та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Щоб такого не трапилося, необхідно суворо дотримуватися встановлених для всіх правил пожежної безпеки в побуті та, перш за все, вимоги пожежної безпеки при встановленні та експлуатації електроприладів. Це слід виконувати кожному:

    - вчасно проводити ревізію електропроводки, утримувати в справному стані розетки, вимикачі, рубильники та інші електроприлади;

  ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Додав: administrator | Дата: 16.03.2020 | Коментарі (0)

  Територіальним центром станом на 01.02.2020 року з виявлених 1599 осіб обслуговується 1271 особа (79,5%). В порівнянні з січнем 2019 року з виявлених 1562 осіб обслуговувалося 1287 осіб (82,4%).

  При територіальному центрі працює чотири відділення:

- відділення соціальної допомоги вдома – виявлено 453 чол., обслуговується 316 чол. – 69,7%;

- відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги - виявлено та обслуговується 576 чол. – 100%;

- відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання на 25 л/місць , проживає 18 чол. – 72 %;

- відділення денного перебування – виявлено 545 чол., обслуговується 361 чол. – 66,2 %.

 

... Читати далі »

Переглядів: 225 | Додав: administrator | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

    Населення використовує пічне опалення та електрообігрівачі, але при цьому не кожна людина в повсякденних клопотах звертає увагу на дотримання протипожежних вимог й тим самим наражає на небезпеку себе та оточуючих її людей.

   Як результат, з початку 2020 року на території області виникло 102 пожежі, на яких загинуло 14 осіб, лише за минулу добу 02.02.2020 року виникло 4 пожежі.

    З цим нагадуємо, щоб уникнути лиха та захистити свою оселю й життя від пожеж, необхідно дотримуватися наступних основних вимог безпеки. По-перше, перевірте чи є відстань від внутрішніх стінок печі та димаря до дерев’яних стін і перекриття будинку. Вона визначається вимогами будівельних норм і здебільшого становить не менше 51 см. Щоб мати змогу своєчасно виявити тріщини в цегляній кладці печі та димаря, їх необхідно білити. Поява слідів кіптяви вкаже на наявність т ... Читати далі »

Переглядів: 192 | Додав: administrator | Дата: 03.02.2020 | Коментарі (0)

   Сьогодні майже неможливо уявити повсякденне життя без електричної енергії. Електрика стала настільки звичною, що іноді ми забуваємо, що користуватися нею потрібно вкрай обережно, щоб уникнути небезпеки ураження електричним струмом та виникнення пожежі.    

   Однією з основних причин виникнення пожеж є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок. Внаслідок цього щороку в Срібнянському районі виникає велика кількість пожеж, лише цього року в районі виникло 8 пожеж в наслідок короткого замкнення електромережі.

    Джерелом запалювання при порушенні правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок є коротке замикання, перевантаження, великі перехідні опори тощо.

    Серед причин виникнення пожеж, які пов'язані з електромережами, найбільш розповсюдженими є:

● Коротке замикання. Воно виникає при надмірних чи тривалих перевантажен ... Читати далі »

Переглядів: 202 | Додав: administrator | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 14 15 »