Головна » Архів матеріалів

          На Чернігівщині ситуація із загибеллю людей під час пожеж у житловому секторі громадян набула особливої гостроти. З початку року в регіоні виникло 62 пожежі під час яких загинуло 11 осіб. Одним з найбільш проблемних в цьому відношенні є нехтування громадянами основних правил безпечної поведінки.

         Щоб зменшити сумну статистику та нагадати мешканцям сіл про прості, але дуже важливі правила безпеки, на початку січня фахівці районного сектору ДСНС України у Чернігівській області, районного відділення поліції та представників ЗМІ провели комплексне відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів району. В ході профілактичного відпрацювання особлива увага приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та родин які потрапили в скрутні життєві обставини. Фахівці рейдових бригад під час відвідувань перевіряли стан приладів опалення та електромережі, вказували на наявні протипожежні ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Додав: administrator | Дата: 20.01.2020 | Коментарі (0)

        Насичення квартир різноманітними газовими, електропобутовими приладами і хімічними препаратами представляє значну небезпеку виникнення пожежі в квартирі у разі навіть найменшого порушення встановлених правил пожежної безпеки. В той же час досвід показує, що населення часто порушує ці правила, не приділяючи їм належної уваги або просто тому, що не знає їх. Це призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше, ніж у громадських або виробничих будівлях.

        В'їжджаючи у квартиру або будинок, кожний мешканець бере на себе зобов'язання дотримуватись правил користування житловими приміщеннями, у тому числі виконувати правила пожежної безпеки. Але аналіз причин пожеж показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають елементарними правилами пожежної безпеки: необережно поводяться з вогнем під час паління, користування приладами освітлення з відкритим полум'ям (гасовими ламп ... Читати далі »

Переглядів: 191 | Додав: administrator | Дата: 13.01.2020 | Коментарі (0)

       27 грудня 2019 року в актовому залі територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) відбулась нарада із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома. 

       В роботі наради взяли участь директор територіального центру – Жанна Пиндюра, завідувач відділення – Марина Іваненко, заступник завідувача відділення – Катерина Хоменко, відповідальний за стан протипожежного захисту в приміщеннях Срібнянського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимир Желіба.

       Директор територіального центру  підвела підсумки роботи відділення соціальної допомоги вдома за рік та  разом із Дідом Морозом та Снігуронькою привітали з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим соціальних робітників та побажали їм міцного здоров’ ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: administrator | Дата: 27.12.2019 | Коментарі (0)

27 грудня 2019 року директор Срібнянського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жанна Пиндюра разом із Дідом Морозом та Снігуронькою завітали з подарунками та щирими побажаннями до одиноких громадян похилого віку - мешканців відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), що в с. Карпилівка.

   Гості привітали підопічних відділення з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим. Побажали їм міцного здоров’я, довголіття та віри у завтрашній день. Старенькі були раді візиту гостей та щиро дякували за те, що про них не забувають.

... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: administrator | Дата: 27.12.2019 | Коментарі (0)

Міжнародний благодійний фонд «Lets help» , з метою піклування про літніх людей, в рамках програми «Гідна старість», привітав з Новим роком та Різдвом Христовим подарунками підопічних Відділення стаціонарного догляду постійного або тимчасового проживання с.Карпилівка Срібнянського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Висловлюємо вдячність за увагу та підтримку!

Переглядів: 137 | Додав: administrator | Дата: 26.12.2019 | Коментарі (0)

          10 грудня на Срібнянщині із своїми патріотичними виступами побував лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Народний артист України, співак, видатний кобзар і лірник Василь Нечепа.

          Спільно з головою районної ради Оленою Панченко та директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жанною Пиндюрою відвідали підопічних відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в с. Карпилівка Срібнянського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), зустрілися з його колективом. Також на зустрічі були присутні голова районної організації ветеранів Микола Хмарський, голова районної спілки фермерів Михайло Пенський, в.о. старости Карпилівського старостинського округу Ігор Бринза.

          Підопічні та працівники відділення стаціонарного догляду були д ... Читати далі »

Переглядів: 168 | Додав: administrator | Дата: 11.12.2019 | Коментарі (0)

     Ожеледиця. Щорічно реєструється сумна статистика травмувань, пов'язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали на льоду.

    Як можна зменшити ризик травм у ожеледицю.

ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті торбами. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку слизоти, тому виходьте із будинку не поспішаючи;

при порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;

падайте в ожеледицю з мінімальним збитком для свого здоров'я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння стисніться, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться - удар, спрямований на вас, розтягнеться і витратить свою силу при обертанні;

не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: administrator | Дата: 09.12.2019 | Коментарі (0)

  03 грудня 2019р. в Срібнянському районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для осіб з інвалідністю було проведено захід з нагоди Міжнародного дня інваліда. Участь у заході прийняли 11 громадян з особливими потребами.

    Срібнянський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) організував святкову програму: був запрошений творчий колектив районного будинку культури, який порадував присутніх своїми піснями та теплими словами. За святковим столом присутні поспілкувалися між собою та поспівали пісень.

   Участь в заході приймали керівники району: голова районної ради Олена Панченко, голова Срібнянської РДА Ніна Бондаренко, начальник Управління соціального захисту населення Микола Мащенко, голова районної організації ветеранів Микола Хмарський, директор ... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: administrator | Дата: 03.12.2019 | Коментарі (0)

    На Чернігівщині ситуація із загибеллю людей під час пожеж у житловому секторі громадян набула особливої гостроти. З початку року в регіоні виникло 2887 пожежі під час яких загинуло 66 осіб. Одним з найбільш проблемних в цьому відношенні є нехтування громадянами основних правил безпечної поведінки.

   Загалом в Срібнянському районі з початку року виникло 46 пожеж в порівняні з 2018 року 12 збільшення пожеж на 283%. Загибель на пожежах збільшилась на 100% та пожежі на об’єктах збільшились на 200%.

   Щоб зменшити сумну статистику та нагадати мешканцям сіл про прості, але дуже важливі правила безпеки, на початку грудня фахівці районного сектору ДСНС України у Чернігівській області, районного відділення поліції та представників ЗМІ провели комплексне відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів району. В ході профілактичного відпрацювання особлива увага приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багато ... Читати далі »

Переглядів: 149 | Додав: administrator | Дата: 02.12.2019 | Коментарі (0)

       В зв’язку з різким зниженням температури по всій території України, як правило, підвищується ризик виникнення надзвичайних подій за участю як дітей, створюючи небезпечні ігри на льоду водоймищ, так і дорослого населення, займаючись зимовою рибалкою.

      Працівники Срібнянського РС Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджують всіх жителів району, що структура, міцність і товща льоду змінюються на протязі зими і ранньої весни, дітям не рекомендується ходити на водойми - це небезпечно для життя. Лід стає міцним тільки після того, як встановляться безперервні морозні дні, але навіть при короткочасній відлизі, він втрачає цю якість. Не слід забувати й інше: що переохолодження - це досить велика небезпека, симптомами якої є сильне тремтіння, слабкість, сонливість, нечітка свідомість. Якщо ви відчуваєте, що починаєте замерзати, необхідно зробити інтенсивні фізичні вправи: розмахування руками та ногами тощо. При перші ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: administrator | Дата: 26.11.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 14 15 »